Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΙΡΚΗ -ΑΧΤΙΔΑ

Χμ...όντως με τα όνειρα έχω πολύ μεγάλο δέσιμο. Σχεδόν ότι βλέπω, γίνεται πραγματικότητα και δεν μιλάω για deja vu. Βλέπω άγνωστα πρόσωπα ή άγνωστους χώρους που όμως γνωρίζω στο μέλλον.Το βράδυ που σκοτώθηκε η κοπέλα του αδερφού μου το είδα στον ύπνο μου και δεν είναι μόνο τα όνειρα, είναι και ότι μπορεί να δω πρώτη φορά έναν άνθρωπο και να πω "Να δεις αυτός θα παντρευτεί ή θα χωρίσει" και συμβαίνει. Δεν το εύχομαι σε καμία περίπτωση αλίμονο, απλά δεν ξέρω διαίσθηση μάλλον λέγεται.Βέβαια όσον αφορά τους άντρες η διαίσθηση ως δια μαγείας αντικαθίσταται απ την μαλάκυνση αλλά που θα πάω θα το λυγίσω το κουτάλι ο Uri! :p

Υ.Γ. Α ρε Κούλα με τις ιδέες σου, έχουν γεμίσει τα blogs μεταφυσικά φαινόμενα ούτε Halloween να είχαμε χαχα!
ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
Το έχω γράψει σε μια παλιά ανάρτηση μου, έχω αρκετά σημαδιακά μα σας είχα γράψει για ένα που θυμάμαι έντονα.Έκανα δυο εγχειρήσεις πριν ξκάνω παιδιά και όταν έμεινα έγκυος στη πρώτη κόρη μου ήταν δώρο ανέλπιστο για μας, τάξαμε λοιπόν να το βαπτίσουμε στη Τήνο.Είχα λοιπόν 6 μηνών τη πρώτη κόρη μου και είδα στον ύπνο μου οτι μπήκα σε ένα μικρό δωμάτιο κρατώντας μια μπουκάλα κρασί σαν τάμα για την Παναγία.Υπήρχε μια εικόνα της στο τοίχο του άδειου δωματίου και ένα σκαμνάκι, ανέβηκα και πήγα να βάλω τη μπουκάλα σαν τάμα σε ένα ραφάκι κάτω απο την εικόνα της.Τότε ένοιωσα μια παρουσία , γύθρισα και είδα τη Παναγία με μαύρο ράσο , μου χαμογέλασε και της είπα γιατί ήρθα.Έβγαλε απο το ράσο της μια ακόμα μπουκάλα κρασί ίδιο ακριβώς με το δικό μου και μου το έδωσε.Μα ..της είπα..μόνο μια έταξα ..κι Αυτή μου είπε:-Δύο θα βάλεις , δύο ίδιες ! Πήρα το μπουκάλι απο το χέρι της και το έβαλα στο ράφι δίπλα απο τη πρώτη.Το ράφι έκλεισε κα δεν χωρούσε πλέον ούτε καρφίτσα δίπλα του.Έμεινα έγκυος στη δεύτερη κόρη μου, γεννήθηκε ίδια μέρα διαφορά ένα χρόνο απο τη πρώτη 13 /5 καιδύο χρόνια μετά απο τη γέννηση της έκανα αφαίρεση μήτρας , τις βάπτισα σε μια κολυβύθρα στη Τήνο και τις δύο και ο παπάς που τις βάπτιζε μου είπε:ίδια να είναι η μοίρα τους και πάντααγαπημένες .Έτσι ακριβώς έγινε.

19 σχόλια:

zeidoron dtsoukas είπε...

Ενδιαφέρον θέμα ανοίξατε,προσωπικά πιστεύω ότι τα όνειρα είναι απλά προβολές του υποσυνείδητου.Σ' αυτές τις "κινηματογραφικές" ταινίες του εγκεφάλου μας συνήθως προβάλλονται φόβοι μας,επιθυμίες μας ή ακόμα κι εμπειρίες μας που έχουν καταχωνιαστεί στο σκληρό δίσκο της ψυχής μας.Συνήθως τα βλέπουμε όταν ο οργανισμός είναι ξεκούραστος!
Ανέκαθεν πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα όνειρα συμβολικά και ψάχνουν να τα ερμηνεύσουν συνδέοντάς με τυχαία γεγονότα της καθημερινότητας.
Οπως καταλάβατε δεν τους δίνω ιδιαίτερη συμασία.
Ομως ζω μ' ένα άνθρωπο τριάντα τρία χρόνια τώρα(τη σύζυγό μου Σταυρούλα http://vimavima.blogspot.com)
η οποία όχι απλά βλέπει όνειρα αλλά συμβαίνει πολύ συχνά να επαληθεύονται μέχρι κεραίας.Και προσωπικά στην οικογένειά μας αλλά και σε φίλους και συγγενείς που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.
Δεν ξέρω τι να πω,θα προσπαθήσω πάντως να την πείσω να γράψει κάτι σχετικό.Να είστε όλοι κι όλες καλά κι όνειρα γλυκά!

Artxx είπε...

Φουρτουνιασμένη μου, συμβαίνει και σε μένα να ονειρευτώ κάποια άτομα στο όνειρο μου τα οποία έχω καιρό να δώ ίσως και χρόνια και την επόμενη μέρα τα βλέπω ή έχω κάποια επικοινωνία μαζί τους. Αυτό συμβαίνει σε 3 μέλη στην οικογένεια μου, εγγονή-μητέρα-γιαγιά.

Στην άλλη περίπτωση βλέπω όνειρα τη γιαγιά μου όταν κάτι κακό συμβαίνει ή είναι στεναχωρημένη, λέει πως κι αυτή το ίδιο για μένα.. και είμαστε παρα πολλα μίλια μακριά η μια απο την άλλη αλλά....

Είναι πολύ παράξενο και ενδιαφέρον μα δεν θα το ψάξω περισσότερο.. πιστεύω οτι αυτοί οι άνθρωποι που βλέπουν όνειρα έχουν κάποια άλλη έξτρα αίσθηση..

Καλημέρα :)

Mana είπε...

Τα όνειρα είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος για να μαθαίνουμε πράγματα για μας. μας δείχνουν εικόνες, σκέψεις, συναισθήματα που εμείς πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν.

Irini είπε...

Είναι μεγάλη δύναμη το υποσυνείδητο,μας προειδοποιεί πολλές φορές για το τι θα ακολουθήσει στην πορεία της ζωής μας.Ο σύζυγός μου διαθέτη ένα πολύ ισχυρό ένστικτο και υποσυνείδητο που πολλές φορές με έχει τρομάξει με το πόσο ακριβής είναι.
Φιλιά!

ria είπε...

ουάου!

να σου ζήσουν οι κόρες.

εγώ με τα όνειρα έχω ένα δέσιμο, τα εξηγώ καταπληκτικά παρότι δε διάβασα ποτέ κάτι σχετικό για να με βοηθήσει...

( fortounata) είπε...

zeidoron,καλημέρα.Εγώ έχω τα όνειρα,και κάποιοι άλλοι βεβαίως ,βάλε τη γυναίκα σου να γράψει.(εγώ είμαι παντρεμένη 37 χρόνια.)

( fortounata) είπε...

Art8sally,πρέπει να είναι κάποια ιδιαίτερη αίσθηση,ίσως να τολμήσω να πω σε ευαίσθητα άτομα;καλημέρα

( fortounata) είπε...

mana,είναι ίσως ένας τρόπος προφύλαξης ,για ναείμαστε έτοιμοι για κάποια πράγματα που θα τύχουν ή σε μας ή σε κάποιους άλλους.καλημέρα.

( fortounata) είπε...

irini,και γω τρομάζω με όλα αυτά.φιλιά και σε σένα.

( fortounata) είπε...

ria,δεν είναι μόνο η κόρη,έχω 2 γιους και 1 κόρη.Τελικά έχουμε όλοι κάτι με τα όνειρα,ούτε και γω έχω διαβάσει κάτι.καλημέρα

ZouZouna είπε...

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα !
Θα κρατήσω την πατρότητα του παιγνιδιού (που δεν έιναι της κουλας αλλα ξεκίνησε απο εμένα) για να σου πω ότι σαν γνήσια υδροχόα, η 6η αίσθηση - η διαίσθηση - σου είναι ανεπτυγμένη!
τα φιλιά μου
ζζζζβουριχτά

( fortounata) είπε...

ζουζουνα,το ξέρω,δικό σου είναι το παιχνίδι,αλλά επειδή εμένα μου το πρότεινε η coula,γιαυτό το γράφω.φιλάκια

neni είπε...

Καλησπέρα.Θα σου πω ένα δικό μου όνειρο από τα πιο πρόσφατα.

Βλέπω στον ύπνο μου το πατρικό της μάνας μου,σπίτι που τώρα μένει ο θείος μου(αδερφός της)και απο κάτω ο παππούς κ η γιαγιά.Είμαι πάνω στο δωμάτιο κ κατευθύνομαι προς την μικρή μου ξαδέρφη λέγοντας πως θα πάω με τον άνδρα μου στην Αθήνα για να πάρω δώρο στον μικρότερο κουνιάδο μου.Η μικρή μπρούμιτα στο κρεβάτι αντιδρά κάπως άσχημα που την ξυπνάω κ μου λέει πως δεν θέλει τίποτα να της φέρω.Μένει ξαπλωμένη στο κρεβάτι.Βγαίνοντας από το σπίτι στην πόρτα ακριβώς βλέπω τον ξαδερφό μου όπου έρχεται κ με φιλάει στο μάγουλο χωρίς να προλάβω να πω τίποτα κ μου λέει πως δεν θέλει ούτε εκείνος να του φέρω κάτι.Κατεβαίνοντας στη γιαγιά για να την ενημερώσω έξω χαρά θεού μπαίνω μέσα κ βλέπω την γιαγιά μου κ μια άλλη μαυροφορεμένη γυναίκα η οποιά όμως δεν μου μιλάει καθόλου.Λέω στην γιαγιά ότι θα πάμε στην Αθήνα να πάρω δώρο για το μικρότερο κουνιάδο μου κ εκε΄νη τρέχει στο διπλανό δωμάτιο να μου δώσει λεφτά.Μένω μόνη μου με την μαυροφορεμένη γυναίκα μα δεν μιλάμε.Βγαίνω έξω από το σπίτι για να φύγω κ έχει πάρα πολύ χιόνι.Μόλις πριν λίγο είχε χαρά θεού.Βγαίνει η γιαγιά να με προλάβει με τα λεφτά στο χέρι αλλά έχω φύγει μακριά κ δεν προλαβαίνει να μου τα δώσει.Στο τέλος βλέπω τον άνδρα μου κ μένα να πάμε κάπου πιασμένοι χέρι-χέρι κ εγώ να σέρνω μια βαλίτσα.

Μετά ξυπνάω.Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι είδα κ να το εξηγήσω αλλά δεν μπορώ.
Γιατί έπρεπε να πάρω δώρο στον μικρότερο κουνιάδο μου;
Γιατί η ξαδέρφη μου ήταν ξαπλωμένη κ μου μίλησε έτσι;
Τι σήμαινε το φιλί του ξαδέρφου μου;
Ποιά ήταν η μαυροφορεμένη γυναίκα μαζί με την γιαγιά μου που δεν είπε ούτε ένα γειά;
Γιατί είχε χιόνι αφού είχε ήλιο πριν πέντε λεπτά;
Γιατί δεν πήρα τα λεφτά της γιαγιάς;Που ήταν οι υπόλοιποι του σπιτιού;
Που ήταν ο παππούς;
Που πηγαίναμε όντως με τον άνδρα μου;Που ήταν αυτό το μέρος μακριά από το χωριό κ το χιόνι;

Σημείωση:Τα ξαδέρφια μου τα θεωρώ αδέρφια μου,τ αγαπώ πάρα πολύ.Με τον μικρότερο κουνιάδο μου δεν έχω κ ιδιαίτερες σχέσεις.

Όποιος ξέρει να δώσει μια εξήγηση ας το κάνει.
Φουρτουνιασμένη μου σε ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία κ το προσωπικό κάλεσμα.

Καλό βράδυ.

( fortounata) είπε...

neni,εκείνο που ξέρω είναι πως τα λεφτά είναι λόγια,και αφού δεν τα πήρες!καλό βράδυ και σε σένα.

kiki είπε...

Αχ αυτά τα όνειρα! Κι εγώ βλέπω περίεργα όνειρα και μου βγαίνουν κατά κάποιο τρόπο!

ρίτσα είπε...

εγώ πιστεύω στη διαίσθηση σαν μια σύνθετη αντίληψη. δεν πιστεύω στα όνειρα σαν μαντείες.

μου αρέσουν οι αθρώποι που είναι διαισθητικοί.εμένα συνήθως τα όνειρά μου καθρεφτίζουν την πραγματικότητα του νου μου

να σου ζήσουν οι κόρες σου.:)

( fortounata) είπε...

kiki,σε όποιους βλέπουν όνειρα,νομίζω είναι σημάδι για κάτι που θα γίνει.

( fortounata) είπε...

thumbelina,μην το μπλοκάρεις ,άστο.έχω 1 κόρη και 2 γιούς.που βλέπετε 2 κόρες απορώ.να είστε και σεις καλά.

( fortounata) είπε...

ριτσα,έλα όμως που τα όνειρα με προειδοποιούν!!ξαναλέω.έχω 1 κορη και 2 γιούς.