Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

Κυριακάτικο φαγητό!


Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω το μικρό κομμάτι μοσχάρι που είχαΤο έκοψα μικρά κομμάτια,το έβαλα στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά,να πιεί τα υγρά του,και κατόπιν έκοψα πιπεριά,κρεμμύδι,
αφού το έσβησα με λίγο κρασί κόκκινο,έριξα και τριμμένη ντομάτα,το άφησα σε σιγανή φωτιά,και έγινε λουκούμι.
Επειδή όμως ήταν λίγο,και εμείς  είμαστε πολλά άτομα στην οικογένεια,είχα και λίγο αρνάκι, που το έφτιαξα με τον ίδιο τρόπο,δηλ.ντομάτα,κρασάκι,αλάτι,κόκκινο πιπέρικτλ.
Αλλά μου τελείωσαν οι μπαταρίες της μηχανής και δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω έτοιμο.
Πρόλαβα όμως να φωτογραφίσω το γλυκό κουταλιού βερύκοκο που έφτιαξα.
Αφού καθάρισα και έβγαλα το κουκούτσι από το φρούτο,
το έβαλα για 2 ώρες στον ασβέστη,το έπλυνα πολύ καλά,
και μετά ακολούθησα την συνταγή της πεθεράς μου.για 25 βερύκοκα, βάζω 1 κιλό ζάχαρη,και 1,5 ποτήρι νερό.Έβαλα τη ζάχαρη με το νερό να πάρει μια βράση,και έριξα τα φρούτα.
Αφού το ξάφρισα,το έσβησα και το άλλο πρωί,έβγαλα τα φρούτα,
έδεσα το σιρόπι,η δοκιμή γίνεται στο νύχι!!αν στέκεται στο νύχι το σιρόπι,είναι έτοιμο.και έριξα τα φρούτα.Τα έβρασα για κανένα  τέταρτο,έριξα λίγο λεμόνι στο τέλος και να!
Δεν θα μείνει για πολύ.Σας φιλώ όλους.