Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Πρίν από όλα,να σας δείξω και το σαραγλί που έκανα,
είναι η κλασική συνταγή.Φύλλο και καρύδι με μυρωδικά(κανέλα,γαρύφαλο στο καρύδι),η μόνη διαφορά είναι πως το τυλίγω από βραδύς και το ψήνω την άλλη μέρα σε 160-170 βαθμούς για 2 ώρες.Είναι συμβουλή από τη φίλη μου την Φατμέ ,που κάνει το νοστιμότερο σαραγλί που έχω φάει.Ο λόγος που τυλίγεται και μένει τόσες ώρες το σαραγλί ,είναι πως πρέπει να στεγνώσει το φύλλο,έτσι όταν ψηθεί να μην είναι λασπωμένο.Αφήνοντας λίγο στην άκρη τα γλυκά και τις ετοιμασίες,αποφασίσαμε η παρέα να ανεβούμε στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα,που βρίσκεται ψηλά στο βουνό,και μέσα σε έναν βράχο.Την ημέρα της γιορτής του,είχε πάρα πολύ κρύο,και για να μην αφήσουμε τα κόκαλά μας στο βουνό,δεν πήγαμε.Δεν γινόταν όμως και να μην πάμε καθόλου.Και ξεκινήσαμε μέσα από τ ο δάσος στην αρχή,και μετά ανάβαση στον Ίσμαρο.Δείτε τις φωτογραφίες,και καλό σας βράδυ.Να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους.φιλιά.